Forbidden, You don't have permission to access / on this server.

CookieMonster

No avatar

2007-11-25 22:59

Witam,

czy nowy zapis linków w konwencji np. "?namioty,6" wymagają do prawidłowego działania mod-rewrite, czy jest to wykonane na poziomie PHP? Nie wiem czemu ale po wgraniu skryptów na serwer otrzymuję błąd jak w temacie posta, przy odpowiednio skonfigurowanych prawach dostępu, próbowałem dla "chmod -R 777 www" bez powodzenia. Na pewno ma to związek z konwencją zapisu linku, na starej wersji działa prawidłowo. Czy można przejść do starego zapisu "?p=p_6&sName=namioty"? Proszę o wskazówki, ewentualne sugestie...

» Quick.Cms v2.x

Kordian

2007-11-26 00:00

hah, mam coś podobnego na dwóch serwerach :)
nawet admin się nie odpala.
"BŁĄD 500 - Wewnętrzny błąd serwera
Podczas próby dostępu do strony http://kedrok.pl/atu/ serwer napotkał błąd uniemożliwiający dalsze wykonywanie skryptu."

Poradzono mi skontaktować się z adminem serwera

treewood (OpenSolution)

2007-11-26 09:03

Kordian, CookieMonster - nie wiem co jest powodem tego na superhost, dreamhost, home, nazwa, kei sprawdzalismy narzedzie i smigalo ... niestety nie mamy dostepu do wszystkich serwerow i roznych konfiguracji. Najlepiej spytac sie administratorow co moze byc powodem.

Rovan

2009-07-26 20:49

Miałem ten sam problem korzystając z Quick Cms Ext. Strona wogóle sie nie ładowała - od razu wywalało błąd 500

Najpierw usunąłem plik .htaccess z katalogu głównego - pomogło częściowo (strona się ładowała, ale nie ładowały się zdjęcia dodane w panelu admina)

Gdy usunąłem drugi plik .htaccess (z katalogu files) wszystko zaczęło działać prawidłowo.

P.S. Musiałem tez wyłączyć przyjazna linki - przy włączonych strona się ładowała ale nie mozna było przejść na żadną podstronę (błąd 404).

Do góry
o nas | kontakt