default.css pod komentarzem /* HEADER WITH TOP MENU UNDER LOGO */ zaczyna się menu pod logo. Radzę zapoznać się z katalogiem templates i plikami zawartymi w nim i czytać komentarze wszystko jest tam jasne i klarowne :) No ale podstawą jest znajomość CSS jak się chce coś zrobić ze zmianą wyglądu.
lordofhares.com
PiotrekBachor
2010-05-05 18:23
CSS znam, poradze sobie, dziękuje
PiotrekBachor
2010-05-05 18:43
a jeśli mam ustawioną skórkę pointspace to obrabiać plik default.css czy pointspace.css?
PiotrekBachor
2010-05-05 18:47
Może łatwiej będzie tak, prosił bym Cię o obrobienie tej części mojego pliku css, tak aby : napisy były pogrubioną verandą, nie miały podkreślenia, nieaktywne były koloru białego a napis na aktywnej zakładce koloru czarnego. :) Jeśli nie masz czasu, to napisz, pokombinuje sam w ostateczności.
/* HEADER WITH TOP MENU UNDER LOGO */ #head3{float:left;width:100%;border-top:1px solid #8a817e;background:#ded9d0 url('img/nav.gif');}
/* MENU TOP BELOW LOGO */ #menu2{float:left;font-family:veranda;font-size:1.08em;list-style:none; padding-left:0px;} #menu2 li{float:left;} #menu2 a{display:block;float:left;height:52px;background:url('img/bg-submit.gif') left 20px no-repeat;background-color:inherit;padding:0 20px;border-right:0px solid #c9c6b3;color:#b1aba7;font-weight:normal;line-height:46px;text-decoration:none;margin-left:10px;} #menu2 a:hover{background:url('img/bg-submit.gif') left 20px no-repeat;background-color:in
herit;color:#fff;text-decoration:none;} #menu2 .selected{background:url('img/main-menu_active.gif') left 6px;background-repeat:repeat-x;color:black;text-decoration:none;}
#menu2 .selected:hover{background:url('img/main-menu_active.gif') left 6px;background-repeat:repeat-x;color:black;text-decoration:none;}
Jejku jejku.. w twoim kodzie dodałem tylko "font-weight:bold" i zmieniłem kolory, no i w dalszym ciągu zachęcam do jakiegoś kursu żeby można było samemu się pobawić stylizacją :)
To ja się podepnę z pytaniem. Otóż chcę zmienić czcionkę w menu pod logo oraz menu bocznym, sęk w tym, że czcionka, którą wybrałam nie jest wyłapywana przez system (to nie proste arial itp. lecz z motywu filmowego). I teraz nie wiem, gdzie ją powinnam wgrać, by po zaznaczeniu jej w default.css była widoczna na stronie?