2010-12-15 21:22
Witam. Chcę dodać galerie zdjęć na stronę klubu sga.org.pl. Mam pytanie odnośnie, gdzie mam wkleić dany kod: <head> <script type="text/javascript" src="swfobject.js"></script> <script type="text/javascript"> var flashvars = {}; var params = {}; params.scale = "noscale"; params.salign = "tl"; params.wmode = "transparent"; var attributes = {}; swfobject.embedSWF("product-name.swf", "ProductDiv", "600", "300", "9.0.0", false, flashvars, params, attributes); </script> </head> potem pomiędzy znacznikami <body></body> mam dać <div id="ProductDiv"></div> Chodzi o to, że jak dodam nową stronę i na tej stronie dodam wyżej wymieniony kod to nie działa. Może znajdzie się ktoś to pomoże mi w tym problemie ? Będę wdzięczny :) Pozdrawiam PS. Galeria zdjęć jest ze strony "http://www.flashxml.net/"
» Quick.Cms v2.x 2010-12-15 21:38
raczej w container ? tzn pliki .tpl
2010-12-16 16:05
Pierwszą część w pliku templates/container.tpl, a drugą można już nawet w pełnym opisie strony na konkretnej podstronie, gdzie ma wyświetlać się galeria.
Mak-Web.pl - Modyfikacje skryptów Q.Cart i Q.Cms 2011-01-04 19:02
Witam, ponownie. Wpisuję wszystko wg. waszych wskazówek: 1) W pliku container.tpl miedzy <head> daję to : <script type="text/javascript" src="$config[dir_core]swfobject.js"></script> <script type="text/javascript"> var flashvars = {}; var params = {}; params.scale = "noscale"; params.salign = "tl"; params.wmode = "transparent"; var attributes = {}; swfobject.embedSWF("CustomizableGridGalleryFX.swf", "CustomizableGridGalleryFXDiv", "600", "400", "9.0.0", false, flashvars, params, attributes); </script> <style type="text/css"> html, body , #CustomizableGridGalleryFXDiv { margin: 0; padding: 0; height: 100%; } #CustomizableGridGalleryFXDiv { float: left; } </style> 2) tworze stronę w panelu administracyjnym i na tej stronie dodaję dodaję taki kod: <div id="CustomizableGridGalleryFXDiv"> </div> 3) Galerię mam tam gdzie wszystkie pliki CMS w katalogu CustomizableGridGalleryFX niestety nic nie pokazuje sie na stronie, nie znam sie na php i moze cos zle wpisuję ? pomoze ktos ?
2011-01-05 10:38
Źle podajesz ścieżki do plików. Jeśli CustomizableGridGalleryFX.swf masz w katalogu CustomizableGridGalleryFX to podaj ścieżkę do tego katalogu. Podobnie z swfobject.js - wskazuje na katalog core.