Mam taki problem na jednym serwerze (az.pl) po zainstalowaniu nowego php 5.2.9 nie dało się edytować stron. Strona po kliknięciu "Zapisz" jakby się odświeżała, ale żadne zmiany nie są zapisywanie i nie wyskakuje standardowy komunikat "Operacja wykonana poprawnie". Nie można również dodawać zdjęć (efekt jak wcześniej). Po zmianie w konfiguracji opcji ""Wyświetl pliki na serwerze w formularzu" na "nie". Niektóre strony mogę edytować, ale nie wszystkie. Np. strona gdzie mam galerię zdjęć (ok 50 zdjęć) nie zapisuje się ani nie dodaje następnych zdjęć.
Czy może być w ustawieniach php coś takiego, żeby to blokowało?
Testowałem na 3 różnych przeglądarkach, więc to nie wina przeglądarki.
Czy ktoś spotkał się może z takim problemem? Czy w tej galerii może być dowolna ilość zdjęć?
W galerii może być dowolna ilość zdjęć zwłaszcza, że te zdjęcia nie znajdują się w bazie danych, a tylko adresy do nich, więc sama baza jest mało obciążona. Ciężko powiedzieć, co może być nie tak, bo główne przyczyny, które mogły to powodować już wymieniłeś. Może kontakt z administratorem serwera coś da. Pamiętam, że akurat z tą firmą hostingową nasz skrypt miał więcej problemów.
skopiowałem bazy na inny serwer, wykasowałem zdjęcia i skopiowałem bazę z powrotem. Teraz objaw jest taki, że po dodaniu 35 zdjęć nie mogę już nic dodać, ani edytować na tej stronie.
Opcja "Wyświetl pliki na serwerze w formularzu" ustawiona jest na "nie"? Problemy takie na pewno nie występują.. Znam strony, gdzie zdjęć jest dużo więcej i nie pojawiają się żadne błędy.
Podpinam się pod wątek. Mam Debiana 5.0.1 w kontenerze OpenVZ z php:
root@vps:~# php5 -ver PHP 5.2.6-1+lenny3 with Suhosin-Patch 0.9.6.2 (cli) (built: Apr 26 2009 22:16:23) Copyright (c) 1997-2008 The PHP Group Zend Engine v2.2.0, Copyright (c) 1998-2008 Zend Technologies with XCache v1.2.2, Copyright (c) 2005-2007, by mOo with Suhosin v0.9.27, Copyright (c) 2007, by SektionEins GmbH
Efekt jest przedziwny: jak zrobię nową stronę albo zmodyfikuję istniejącą, to nowa nie jest zapisywana, a przy modyfikacji kasuje zawartość. Te same pliki (open.cms) na serwerze home.pl działają bez problemów w tej samej Mozilli, więc to ewidentnie wina silnika php. Tylko dlaczego? Co mogę podac tuaj dla informacji? Adam
Witam Nie mogę dodawać produktów w panelu. Administrator serwera napisał mi że jest to wina błędów w skrypcie i żeby zapytać twórców w czym jest problem. To co do tej pory zostało tutaj podpowiedziane zostało już wprowadzone ale niestety nie przyniosło to żadnych efektów. Bardzo proszę o pomoc info od administratora serwera na16.pl:
Ta firma schodzi na psy... co zamówię u nich serwer (za niemałe pieniądze..) to wieczne problemy :/ Mam ten sam problem co Zbynio - i jestem już znudzona pisaniem do az.pl - bo robie to za każdym razem ilekroć zamawiam serwer i instaluję na nim Quick CMSa..
Ostatnio założyłam bezpłatny na hostinger - pięknie smiga, zero problemów.. w przeciwieństwie co do płatnego serwera....