Zmieniłem sobie format ceny zgodnie z opisem w FAQ: http://opensolution.org/Quick.Cart/docs/?id=tips#how_to_change_displaying_price_format ale jako sThousandSeparator chciałem dać spację (a nie kropkę, czy przecinek). Jednak pojawił się problem, bo na niektórych stronach ceny zaczęły się rozjeżdżać i w miejscu spacji następowało zawijanie tekstu do następnej linii.
Aby temu zaradzić postanowiłem w pliku CSS powstawiać white-space: nowrap, problem w tym, że trudno do końca przewidzieć, na których stronach pojawią się ceny; pomysł więc odrzuciłem.
Wyjściem okazało się wstawić znak w miejsce spacji.
W pliku common.js w funkcji changePriceFormat zmieniłem var sThousandSeparator = ''; na var sThousandSeparator = ' ';
A w pliku common.php w funkcji displayPrice return $fPrice; na return str_replace(chr(0xA0), " ", number_format($fPrice, 2, ',', chr(0xA0)));
Jeśli cena zawsze siedzi w bloku <div class="price">, to właściwie można by było ustawić w CSS white-space: nowrap dla selektora .price Czy ktoś z OpenSolution mógłby potwierdzić (lub zaprzeczyć), że cena jest zawsze zamknięta w class="price"?
trzeba zmienić na:return str_replace(chr(0xA0), " ", number_format($fPrice, 2, ',', chr(0xA0))); ??
czy można tak zmienić jak jest w dokumentacji? : return number_format( $mPrice, 2, '.', ',' ); np zmieniając tu tylko tak return number_format( $mPrice, 2, ' ', ' ' ); ??