Problem był już zgłaszany w tym temacie: http://opensolution.org/Quick.Cart/forum/?p=readTopic&nr=5345 ale po angielsku więc go założyłem ponownie. Co powien czas pojawiał mi się problem z brakiem możliwości wysłania zamówienia, ponieważ wciąż pojawiał się ekran z tekstem "Wypełnij poprawnie wymagane pola". Ponieważ myślałem, że to może być wina ustawień serwera zacząłem sobie to testować na demie z tej strony. Udało mi się powtórzyć ten błąd w następujący sposób: 1. Dodajemy dowolny produkt do koszyka. 2. Bez rejestracji i logowania przechodzimy do formularza zamówienia. 3. Wypełniamy wszystkie pola oprócz telefonu. 4. Klikamy "Wyślij zamówienie" i wyskakuje nam okno z informacją "Wypełnij poprawnie wymagane pola", co już jest podejrzane, ponieważ w przypadku innych pól dostajemy konkretną informację, które pole należy uzupełnić. 5. Wpisujemy więc telefon. 6. Klikamy "Wyślij zamówienie" ponownie. Tym razem nie wyskakuje nam okno z informacją, ale strona przeładowuje się na ekran z informacją "Wypełnij poprawnie wymagane pola" i przyciskiem "Powrót".
Ponowne próby wypełniania i kasowania nie dają rezultatu, cały czas zawieszamy się na "Wypełnij poprawnie wymagane pola", dopuki nie usuniemy cookiesów.
» Quick.Cart v3.x
Marvik
2008-08-18 20:03
PS: Zapeniam, że nie zapominam o zaznaczeniu Dostawy i płatności :)
Kiedyś miałem taki błąd i wyrywałem sobie włosy z głowy skąd on się bierze.. Okazało się, że w formularzu rejestracji (bo chyba mówisz o płatnej wersji) wpisywało mi z cache'a jakieś dziwne dane (z innego zupełnie źródła) i pozostawiało miejsce na powtórzenie hasła puste i stąd taki komunikat. Posprawdzaj proszę to jeszcze raz dokładnie, bo po tylu testach nie sądzę, żeby taki błąd się przewinął..
uwaga, pojawia mi się powyższy problem w bezpłatnej, najnowszej wersji sklepu. jakkolwiek nie wypełnię formularza to zwraca komunikat o wypełnienie wymaganych pól, i to niezależenie czy przedmioty w sklepie miały jakąś ilość czy były z dopiskiem "na zamówienie". nie mam też na etapie formularza opcji wysyłki i płatności?
druga, inna sprawa, po czym działa wyszukiwarka? bo cokolwiek w nią wpisać nie zwraca mi żadnych wartości?
podaje link do strony, bo to testowa wersja sklepu, nie działająca jeszcze oficjalnie: http://www.arnev.net/off-road-center/
Strona mi sie nie laduje. Sprawdz na tym serwerze czy jak pobierzesz skrypt z naszej strony i poprawnie go zainstalujesz bez zadnych zmian na nim, to czy dziala podobnie do tego: http://demo.opensolution.org/Quick.Cart/
arnev - z Twojego posta już wynika dlaczego nie można wysłać formularza. Bo nie masz wyboru opcji wysyłki i płatności. A dlaczego ta opcja nie jest w formularzu? Pewnie coś źle skonfigurowałeś w adminie:)
Co do wyszukiwarki, jeśli nic nie znajdzie powinien być komunikat "Nie znaleziono danych". A u Ciebie go nie ma. Zobacz więc czy masz dobrze ustawioną stronę "Wyniki wyszukiwania" (zaawansowane/temat/page.php), ustawienie w konfiguracji w "Strona z wynikami szukania".
ok, doszedłem co i jak, może jak ktoś znowu napotka ten problem to mu się przyda...
1. wysyłka się nie wyświetlała - sposób wysyłki musi mieć podpiętą którąś z płatności inaczej to pole się w ogóle nie wyświetla i wywala komunikat z początku postu 2. wyszukiwarka działa, strona z wynikami wyszukiwania nie miała zaznaczonego wyświetlania produktów, stąd nic się nie pojawiało.