W skrypcie jest katalog: lang a w nim plik en.php albo pl.php
Otwierasz sobie ten pliczek w edytorze textowym albo jakimkolwiek innym jakiego używasz i masz tam np.
<?php$config['charset'] = 'iso-8859-1';
/* * Messages */ $lang['category_not_found'] = 'Category not found'; $lang['cf_no_word'] = 'Please fill in all required fields'; $lang['cf_mail'] = 'Enter e-mail address'; $lang['cf_wrong_value'] = 'Enter correct value'; $lang['cf_to_small_value'] = 'Value is too small'; $lang['cf_txt_to_short'] = 'Text is too short'; ?>
iitd. iso-8859-1 zastąp iso-885915 żeby się umlauty wyświetlały poprawnie a wszystko w tej kolumnie po prawej stronie przetłumacz na język niemiecki. Potem wszystko zapisz jako plik de.php i wstaw do katalogu lang, moze być razem z plikiem pl.php lub en.php to nie przeszkadza. Wyślij na serwer. Potem wchodzisz do panelu administracyjnego i wybierasz konfigurację. Otwiera się okno w którym masz m.innymi wybór języka. Zaznaczasz de.php, klikasz zapisz i po wylogowaniu się i powrocie na stronkę główną masz to co przetłumaczyłeś czyli stronę gotową do pracy dla niemiaszków. :)
jantar - nie wiem czy oto chodzilo temu Panu ale jesli tak to nie trzeba tlumaczyc tylko sciagnac z download'u z Quick.Cart z katalogu lang tlumaczenie de.zip, rozpakowac, wgrac do katalogu lang/, zalogowac sie do administracji i zmienic jezyk z pl na de
...to ja chyba jeszcze tam muszę trochę pogrzebać, bo nie wiedziałem. A może tam jest jeszcze wiecej ciekawych rzeczy? NP mod rewrite? :) który by mi się bardzo przydał, a 200zł to trochę za drogo za tego moda :)
No może i nie za drogo, ale mnie po prostu nie stać na taki luksus i sam próbuję pokombinować. Na razie bez efektu, ale nauka nie idzie w las.
A koledze nigra^S-owi gdyby wykonał tak jak mu podpowiedziałem, tez by nie zaszkodziło ćwiczenie :)
nigra^S
2006-09-24 11:21
Dzięki Wam Wszystkim za pomoc, a Tobie jantar wiwlkie dzieki, teraz wiem jak edytować pliki jezykowe.