Cześć, jeśli ktoś z Was bawi się w normalne przelewy SEPA jako płatność, to mam taki dodateczek, generujący na stronie potwierdzenia zamówienia kod QR z gotowcem do przelewu.
w templates/default/order-step-3.php gdzieś w "div id=orderPrint" (ja to umieściłem sobie pod orderStatusLink, ale jeszcze nad nad "tabelką" z personal data) włożyć takie coś:
require_once DIR_PLUGINS.'pdf/tcpdf_barcodes_2d.php'; $oBarcodeobj = new TCPDF2DBarcode( $sQqr_string, 'QRCODE,H' );
$sQrHtml = $oBarcodeobj->getBarcodeHTML( 5, 5 );
echo $sQrHtml; } ?>
Parę wyjaśnień: - "checkIsPaid()" jakoś musicie sprawdzić, czy zamówienie zostało zapłacone (w SQLite mam prościej ;-) ), albo nie sprawdzać, - jedna z metod płatności powinna mieć w swojej nazwie 'sepa', - bibliotekę "tcpdf_barcodes_2d.php" (ona sama wystarczy, nie trzeba całego TCPDF'a) włożyć np. w "plugins/pdf/", - iban'y, bic'e, właściciela konta albo wpisać "na stałe", albo wrzucić w config, - bic jest potrzebny TYLKO dla przelewów z poza obszaru SEPA, w SEPA-EU wystarcza iban, - sQrCode_Ref to tytuł płatności (np. nr zamówienia) - getBarcodeHTML( x, y ) parametry to wielkość "klocuszków" czyli tych maleńkich kwadracików.
U mnie wyświetla się toto, tylko jeśli wybrano jako płatność przelew SEPA i zamówienie nie zostało zapłacone (sprawdzam nie tylko aktualny status zamówienia, ale również w historii statusów)