Dzień dobry, w dniu dzisiejszym podczas ładowania głównej strony wyświetla się błąd:
[code]array(3) { [0]=> string(5) "HY000" [1]=> int(1) [2]=> string(72) "no such column: "pl" - should this be a string literal in single-quotes?" }[/code]
Posiadam wersję Quick.Cms.Ext v6.3. W czym może być problem?
To raczej nie jest wina nowej wersji SQLite. Zerknąłem na tegoroczne zmiany i nie widzę tam nic zmieniającego traktowanie double-quotes i single-quotes. Jaką masz wersję SQLite? To będzie coś w stylu 3.xx.y
Przed weekendem miały być przeprowadzane prace aktualizacyjne na serwerze. I na pewno w piątek strona działała prawidłowo i nic nie było modyfikowane. Nawet przywracam kopię wszystkich plików. Wersja SQLitte: 3.46.0 PHP: 7.4
Dzien doberek mam taki sam problem CMS v6,7 administrator myDevil.net napisał:
"nie jest to problem z działaniem serwera. Widoczny na stronie komunikat:
array(3) { [0]=> string(5) "HY000" [1]=> int(1) [2]=> string(72) "no such column: "pl" - should this be a string literal in single-quotes?" }
Wygląda więc to na używanie po Państwa stronie starego oprogramowania CMS które stosuje zapytania do Sqlite w pojedynczych znakach apostrofu (') zamiast Cudzysłów ("). Sqlite nie wspiera już takich zapytań i wymaga stosowania Cudzysłowów. Należy więc poprawić po stronie strony stosowane zapytania do bazy danych."
wyzel_pl - wiem jak to zrobić. Jedną z zalet systemu Quick.CMS jest możliwość dostosowania do wymogów chyba każdego hostingu. Oczywiście wszystko zależy od modyfikacji które masz na swojej stronie.