Witam Jak w temacie. Mam problem z galerią zdjęć. Mianowicie po wejściu w które kolwiek zdjęcie, jest ono wyświetlane tak nisko że widać je niecałe (ledwo połowe). Szukałem w kodzie gdzie jest linia odnośnie otierania zdjęć ale niestety poległem. Proszę o pomoc. Poniżej wysyłam kod z style.css który jest uruchomiony.
/* IMAGES STYLES */ /* global */ #content li img{max-width:70vw;box-shadow:0 0 4px rgba(100,100,100,0.4);} #content li img:hover{opacity:0.8;} ul[class*='images-']{list-style:none;} ul[class*='images-'] li{margin:0 0 1rem 0;background:inherit;text-align:center;} ul[class*='images-'] p{max-width:250px;margin:0 auto;color:#0093dd;font-size:0.875em;} ul[class*="images-"] img{max-width:70vw;box-shadow:0 0 4px rgba(100,100,100,0.4);} ul[class*="images-"] img:hover{opacity:0.8;} div.content .images-gallery{padding:0;} /* list custom -column images */ .images-1{clear:left;float:left;margin:.5rem 1.5rem 0 0;} .images-2{clear:right;float:right;margin:.5rem 0 0 1rem;} /* list custom -column images */ .images-3{clear:both;display:flex;flex-flow:row wrap;justify-content:space-between;} .images-3 li{flex:1 0 auto;padding:.3rem 2rem;} /* @media screen and (min-width:960px){ .images-3 li{flex:0 0 25%;} } */ /* - if you want to set static number of columns */
Chodzi o wyświetlenie zdjęcia na "pełny ekran" (full resolution). Być może wina jest tu:
Kod jest identyczny. Podmieniłem i tak samo wyświetla za nisko powiększony obraz (po wyczyszczeniu danych przeglądarki). Można to ustawić żeby maksymalnie na górze wyświetlało?
Podeślij adres strony. Możliwe, że modyfikowałeś style głównego układu i quick.box liczy wg jakiejś innej pozycji okna. To javascript jest odpowiedzialny za pozycję zdjęcia. Sprawdź na tym samym komputerze (i przeglądarce) czystą wersję pobraną z serwera.
Aktualna wersja Total Commander'a to 9.22 a wspomniane przez Ciebie 64 chyba dotyczy "64-bitowej" wersji Windowsa. Czy takie coś widzisz: Total Commander (x64) 9.22a System oferuje 3 tryby przesyłania danych: automatycznie, binarnie, tekst. Nas interesuje tylko BINARNIE. Ustawienie "automatycznie" nie zawsze się sprawdzi. Na wszelki wypadek sprawdź co masz ustawione w Konfiguracja/FTP/Tryb przesyłania danych.
Nie wiem czym edytujesz pliki ale masz chyba "pustą linię" na początku kodu. (efekt złego sposobu wgrywania lub złego edytora itd.) Zerknij tu http://validator.w3.org/ i wstaw adres swojej strony i zobaczysz wykaz błędów.
Zakładam że nie używasz Notatnika z Windows'a ale np. program Notepad++ pozwalający na zapis plików php jako UTF-8 (bez BOM)
PS. Tak przy okazji :) 1. Zwiększ szerokość pierwszego baneru z 1100 na 1200px 2. Dodany przez Ciebie nietypowy FB raczej tu nie przeszkadza ale lepiej to sprawdź usuwając go na chwile. Spróbuj tez dodać do .fb-like z-index:300; bo fb znika pod kolejnymi banerami.