Od wielu wielu lat prowadzę sklep na Quick.cart - ostatnia aktualizacja zatrzymał się u mnie na wersji 4.x - nie mniej wszystko czego potrzebowałem działało, niestety zmieniłem serwer i muszę postawić sklep od podstaw. Uruchamiam skrypt Quick.Cart 6.7 - i szukam dodatku który kiedyś nazywał się "sendEmailToClient" - wysyła do klienta maila zwrotnego.
gdzie mogę znaleźć ten dodatek do ver. 6.7 ? a może teraz nazywa się toi jakoś inaczej ?
Ok, Dziekuje za info, włączyłem tą opcje, działa, idzie powiadomienie do klienta. ALE. z uwagi na specyfikę mojego sklepu - produkty personalizowane pod klienta, musze mu wysłać w tym mailu DODATKOWY komunikat, może być zwykły tekst, standardowy dla wszystkich , ale musi być coś dodsatkowe oprócz podsumowania zamówienia.
znalazłem skrypt który napisał mi ktoś wiele lat temu, i działało, ale sam nie ogarne chyba zeby zaimplementować go do nowego Q.C. plik nazywa sie orders_print.tpl i jest w katalogu templates/
$lang[Summary_cost]: $aData[sOrderSummary] $config[currency_symbol] ------------------------ $lang[Order_customer_email_foot] <!-- END CUSTOMER_ORDER_EMAIL_BODY -->
<!-- BEGIN CUSTOMER_ORDER_EMAIL_LIST -->|n|Twoje zamówienie 1:|n| $aData[sName] - $lang[Price]: $aData[sPrice] $config[currency_symbol], $lang[Quantity]: $aData[iQuantity], $lang[Summary]: $aData[sSummary] $config[currency_symbol]<!-- END CUSTOMER_ORDER_EMAIL_LIST --> <!-- BEGIN CUSTOMER_ORDER_EMAIL_HEAD --><!-- END CUSTOMER_ORDER_EMAIL_HEAD --> <!-- BEGIN CUSTOMER_ORDER_EMAIL_FOOT --><!-- END CUSTOMER_ORDER_EMAIL_FOOT -->
powyższy skrypt, dopisywał do maila potwierdzającego zamówienie wartość tekstową ustaloną w polu "TUTAJ TREŚĆ WIADOMOŚCI JAKA SZŁA DO KLIENTA" moje pytanie - czy ktoś może mi pomóc w wykorzystaniu tego ? ewentualnie jakieś inne pomysły ?