nabu2015-01-05 21:27 | witam, chcę otworzyć sklep i potrzebuję podpowiedzi... jak wiadomo wersja darmowa nie ma stanów magazynowych i w związku z tym chciałabym się dowiedzieć jak sobie z tym radzicie? bo ja szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak zrobić, żeby sklep mógł normalnie funkcjonować pomimo braku magazynu... mogę sobie w polu "dostępność produktu" wpisać ilość jaką mam w magazynie i po każdym zakupie edytować tą ilość... ale co zrobić jeśli mam na stanie 1 sztukę a klient w koszyku wpisze sobie 5 sztuk? (bo jak sprawdzałam to niestety da się tak zrobić) » Quick.Cart v6.xA. |
openzibi2015-01-05 22:05 | Dużym ułatwieniem jest sklep oparty na wersji EXT. Jest tam moduł "stany magazynowe". To załatwia 99% problemów ze stanami magazynowymi. StudioStrona.pl |
nabu2015-01-05 22:12 | wiem właśnie, że wersja EXT byłaby najlepszym rozwiązaniem, ale obecnie nie mogę sobie pozwolić na taki wydatek... dlatego kombinuję jak to rozwiązać w darmowej wersji sklepu :) A. |
treewood (OpenSolution)2015-01-06 08:04 | To jest dość powszechna taktyka. Jak kupowałem w popularnych sklepach internetowych, to stosowano podobną taktykę. W takich sklepach nie otrzymywałem danych do wpłaty, dopóki nie uzyskałem potwierdzenia zamówienia od strony sprzedawcy ze sklepu. Bywało, że informowano mnie wtedy, że nie mogą mi sprzedać 3 sztuk zamówionego towaru, a tylko 2, itd. |