Witam, zainstalowałem wtyczkę smtpMail, skonfigurowałem i po zamowieniu idzie mail na adres admina, natomiast klient nie otrzymuje wiadomości - folder spam jest również pusty. Po wysłaniu, pojawia się komunikat o poprawnym zapisaniu zamówienia. Jak mogę zdebugować problem?
oba adresy - $sTargetEmail i $sSender są prawidłowo kierowane do funkcji, ale do admina dociera wiadomość, która nigdzie w nagłówku nie ma wstawionego adres klienta (ten adres jest tylko w treści maila) Może jest jeszcze jakaś funkcja wysyłająca maile??
Array ( [iOrder] => 14 [sLanguage] => pl [iStatus] => 1 [iTime] => 1383885761 [sFirstName] => Test [sLastName] => test [sCompanyName] => adsasd [sStreet] => test [sZipCode] => 00-000 [sCity] => test [sPhone] => 12312312 [sEmail] => --TU JEST E-MAIL KLIENTA-- [iShipping] => 4 [iPayment] => 2 [mShipping] => Paczka priorytetowa [fShippingPrice] => 19.00 [mPayment] => Transfer [sIp] => --TU JEST IP-- [fPaymentShippingPrice] => 19.00 [sPaymentShippingPrice] => 19.00 [sDate] => 2013-11-08 05:42 [sOrderSummary] => 64.00 ) Array ( [sMailContent] => ------------------------ Twoje dane osobowe ------------------------ Test test adsasd test 00-000 test 12312312 TU ADRES EMAIL KLIENTA ------------------------ Zamowione produkty ------------------------ - Album na zdjęcia z haftowanym imieniem dziecka - fuksjowy - Cena: 45.00 zł, Ilość: 1, Wartość: 45.00 zł ------------------------ Sposob dostawy i platnosc ------------------------ Paczka priorytetowa (Transfer) = 19.00 zł Kwota do zapłaty: 64.00 zł ------------------------ Sprawdź status zamówienia pod adresem: TU URL ------------------- [sTopic] => Dziekujemy za zamowienie. Id zamowienia: 14 [sSender] => --TU ADRES ADMIN GDZIE POCZTA DOCHODZI )
Zmienna odpowiedzialna za wysyłanie maila do klienta jest tez prawidłowo ustawiona. Skrypt nie był przeze mnie modyfikowany, poza plikami w katalogu szablonow.
Spróbuj usunąć if( $bSendToCustomer === true ) i sprawdź czy dochodzi meil, spróbuj ustawić na "sztywno" meil klienta, oczywiście testuj na 2 różnych meilach ( inny klienta, inny admina ).