Miecz52013-05-04 10:29 | Brakuje mi sprawdzania pisowni w edytorze Tiny i nie wiem czy brak tego jest skutkiem różnicy free/ext, czy wynika z czego innego. W innym CMS, nawet takim bardzo starym mam w ogóle Tiny spolszczone, ale co najważniejsze w FireFoxie, kiedy piszę to przeglądarka na bieżąco sprawdza pisownię. A w Quick.CMS nic. Czy można uzyskać sprawdzanie pisowni przez Firefoxa podczas pisania tekstów w Tiny? » Quick.Cms v5.x |
jankesmj2013-05-04 12:18 | prawym klawiszem myszki w polu wpisanego tekstu... i masz "Sprawdź pisownię"... to nie jest dodatek do edytora Tiny... to jest silnik Firefoxa! |
Miecz52013-05-04 14:11 | Pop prawym przyciskiem myszy pojawia mi się menu edytora Tiny (cut,copy... insert/edit table). |
selekcjoner2013-05-04 14:21 | Tak jak pisał jankesmj pod prawym klawiszem masz sprawdzanie, ale z tego co piszesz to pewnie wkleiłeś jakiś tekst wraz z tabelami i stąd to (cut,copy... insert/edit table). simlution.org |
Miecz52013-05-04 15:01 | Jeżeli jak piszecie jest możliwość sprawdzania pisowni, to fajnie i czuję jakbym był już w połowie drogi. |
selekcjoner2013-05-04 15:42 | Edytuj plugins/plugins-admin.php:
tinyMCE.init({
tinyMCE.init({simlution.org |
Miecz52013-05-04 20:24 | Właśnie wprowadziłem linijkę do kodu i JEST :-) |
jankesmj2013-05-05 11:21 | weź sobie sprawdź czystą instalację Forefoxa: dodatki, pluginy, rozszerzenia i inne pierdoły czasami więcej psują niż pomagają! Sam używam od lat FF i z to mówię z doświadczenia... używam tylko kilku dodatków, które używam a nie tylko, że chcę je mieć... i zawsze jest ok. www.jankes.noskow.pl |
Miecz52013-05-06 09:30 | Dziękuję za sugestie @jankesmj. Samo podkreślanie błędów zupełnie mi wystarczy. Wybór poprawnego słowa traktuję już jako prawie luksus, a bardziej mi w takiej sytuacji brakuje dodawania wyjątków. Ale to juz drobiazg. Przy FireFoxie już nic więcej nie chcę robić ani instalować na nowo, bo jestem "uwiązany" dodatkiem, który dziwnie zniknął, a dla mnie jest rewelacyjny i przy wszystkim co wypróbowałem zupełnie nie do zastąpienia (manager pobierania). Teraz jest OK! |