...ja na swoim sklepiku http://www.jantar2005.pl/QCfat1.4/ i wielu innych swoich stronach mam umieszczone reklamy Google adsense. Regulamin Google zabrania ujawniania gdziekolwiek informacji o wyskokości dochodów z tego źródła, więc nie pytaj w nastepnym poscie:) Jest tam tez możliwość zarobku na adwords, ale mi sie jeszcze nie udalo sprzedać żadnego pakietu. Większość klientów decyduje się na pozycjonowanie bo wychodzi taniej :) Na stronie https://www.jantar2005.pl u góry po prawej stronie pod małą fotką jest biały button który Cię przeniesie do tego raju gdzie się wszystkiego dowiesz i zarejestrujesz. I możesz zacząć zarabiać w adsense i adwords. To w każdym razie nic nie kosztuje, a moze przynieść jakieś przychody. Więc spróbuj przygody z Google.
$lang['mail_title'] = 'Nowe zamowienie'; $lang['mail_txt'] = 'Przyszlo nowe zamowienie. Zaloguj sie do administracji by zobaczyc szczegoly.';
/* * Komunikaty edytora */ $lang['Enter_text_to_be_formatted'] = "Wpisz tekst do sformatowania"; $lang['Enter_list_type'] = "Wybierz rodzaj listy? Wpisz '1' dla numerycznej listy, wpisz 'a' dla alfabetycznej listy, lub pozostaw puste dla oznaczenia punktowego:"; $lang['Enter_list_item'] = 'Wpisz listę elementów.\nZostaw pole puste lub wybierz \'Cancel\' aby zamknąc listę:'; $lang['Enter_link_url'] = 'Proszę podać adres URL linku:'; $lang['Enter_email_link'] = 'Proszę podać adres emial do linku:'; $lang['Bold'] = 'Pogrubienie'; $lang['Italic'] = 'Kursywa'; $lang['Underline'] = 'Podkreślenie'; $lang['Align_left'] = 'Wyrównaj do lewej'; $lang['Align_center'] = 'Wyrównaj do środka'; $lang['Align_right'] = 'Wyrównaj do prawej'; $lang['Add_li'] = 'Dodaj listę'; $lang['Add_hyperlink'] = 'Dodaj adres URL'; $lang['Add_email_link'] = 'Dodaj adres e-mail'; $lang['New_line'] = 'Nowa linia'; $lang['Close_all'] = 'Zamknij wszystkie tagi'; $lang['Size_plus'] = 'Powiększ rozmiar'; $lang['Size_minus'] = 'Zmniejsz rozmiar';
/* * Komunikaty walidatora */ $lang['msg_more_info'] = 'Więcej pomocy na'; $lang['msg_php_version'] = 'PHP version'; $lang['msg_php_version_info'] = 'Serwer posiada zbyt starš wersję PHP. Minimalna wersja to 4.3.3'; $lang['msg_files_permission'] = 'Prawa do plików'; $lang['msg_files_permission_info'] = 'By aplikacja działała poprawnie wymagane jest ustawienie praw chmod 0777 dla wszystkich plików w katalogu "db/"'; $lang['msg_config_permission'] = 'Prawa do konfiguracji'; $lang['msg_config_permission_info'] = 'Jeśli chcesz zmieniać dane w konfiguracji, nadaj prawa chmod 0777 dla pliku <u>config/general.php</u>'; $lang['msg_login'] = 'Login i hasło'; $lang['msg_login_info'] = 'Ze względów bezpieczeństwa prosimy niezwłocznie zmienić hasło dostępu do administracji w dziale <u>konfiguracja</u>'; $lang['msg_gd2'] = 'Biblioteka GD2.0'; $lang['msg_gd2_info'] = 'Dla poprawnego generowania miniaturek zdjęć potrzebna jest biblioteka GD2.0. Skontaktuj sie z administratorem serwera by włšczył tš bibliotekę'; $lang['msg_dirs_permission'] = 'Prawa do katalogów'; $lang['msg_dirs_permission_info'] = 'Ustaw prawa chmod 0777 do wszystkich podkatalogów katalogu "files/"';
no a kurde czy nie mogłeś sobie dopisać tego czego Ci brakuje???
Przecież Ci to w dwóch postach napisałem. Wystarczyło skopiować i wkleić u siebie.
nigra^S
2006-09-28 22:02
bo nie wiedziałem w któreym miejccu to wkleić
wkleiłem, to co mi podałeś i pojawił mi się taki błąd, czy wiesz o co chodzi?
Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/frutek/domains/nigras.flader.pl/public_html/lang/pl.php:264) in /home/frutek/domains/nigras.flader.pl/public_html/plugins/basketSummary/basketSummary.php on line 15
Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/frutek/domains/nigras.flader.pl/public_html/lang/pl.php:264) in /home/frutek/domains/nigras.flader.pl/public_html/plugins/basketSummary/basketSummary.php on line 15
A sprawdziłeś czy cały mój plik dokładnie skopiowałeś??? tzn czy w 264 linii mojego pliku masz : ?> Bo właśnie taki ma być koniec tego pliku. Bo jeśli wszystko jest w porządku to niestety Ci nie bedę mógł pomóc, bo nie jestem w tym dobry.
nigraS, nie gniewaj się ale muszę o to spytać, bo ile razy wejdę na Twoją stronę to mnie to drażni...
...ten śmietnik który masz pod stopka przerzuć na jakąś inną stronke którą każdy szanujący sie webmaster produkuje w celach wymiany linkami. No daruj , ale nie można w ten sposób zaśmiecać komercyjnej strony, bo chyba taką przygotowujesz.
Zrób sobie choćby na Quick-CMSie żeby było szybciej, jakieś stronki na które bedziesz wrzucał takie linki pozycjonujące, bo chyba taki jest cel tego śmietnika, a nie rób go ze sklepu w który wkladasz tyle wysiłku. Dla tych z którymi jak sie domyślam, sie wymieniasz jest obojętne gdzie to umiescisz. Link to link. bo przecież na sklepie i tak masz PR-0 wiec wartość takiego linka jest równie znikoma jak na jakiejkolwiek innej stronie stworzonej właśnie w takim celu.
nigra^S
2006-09-29 18:38
ok, usunołem te śmiecie.
Czy wiesz moze które pliki odpowiadają za produkty i kategorie? bo mam wersje 1.3, a chciałbym zmienić do 1.4.
...nie jestem pewien o co pytasz, ale jak masz zamiar postawić nowa instalke wersji 1.4 to bym Ci sugerował postawienie polskiej wersji 1.4 i wersji Clapsa 1.4 Fat. Z nich trzeba usunąć katalogi [db] i [files] z całą zawartością a w ich miejsce wkopiować [db] i [files] z dotychczas istniejącej instalacji w której masz już wstawione towary i utworzone podstrony i masz gotowe. Ale pamietaj. Nie przenoś tych katalogów tylko skopiuj i wstaw w nowe instalki. I nie kasuj starej instalacji 1.3 tak długo jak długo nie masz pewności że wszystko na nowych instalkach smiga jak nalezy.
No i oczywiście plik językowy pl.php który tu umieściłem też wstawiasz do nowej instalki w katalogu [lang] i wszystko bedzie śmigać jak sie patrzy.
nigra^S
2006-09-30 09:47
ok, dfzieki oto mi chodziło, a co to jest Clapsa 1.4 Fat?
Pod adresem http://opensolution.org/download/?sDir=Quick.Cart jest "czysta" wersja QC 1.4 najbardziej stabilna, zaś pod adresem http://opensolution.org/download/?sDir=Quick.Cart/plugins jest wersja Loaded rozbudowana o wiele juz działajacych pluginów wykonana przez użytkownika Claps. Zaś na stronie Clapsa http://www.vbabes-cv.ro/claps/?p=p_21&sName= jest jego najnowsze dziecko Loaded wzbogacone o edytor TinyMCE. Bardzo przydatne dla mniej zaawansowanych w html-u, bo bardzo ułatwia edycje stron.
Ale UWAGA...
...jest to dość niestabilne w działaniu, wiec radzę: ostrożnie z jego komercyjnym zastosowaniem. Aczkolwiek jest to bardzo wypasione wersja i jak sie komuś uda to wszystko zoptymalizować to ma gotowca do udostepnienia dla innych :) mam nadzieje.
nigra^S
2006-09-30 19:21
WIęC MAM śCIAGNąć wersje QC 1.4, wersje Loaded rozbudowaną i najnowsze dziecko Loaded i to z sobą połączyć?
Podałem linki do różnych wersji żebyś sobie potestował.
Na dzien dzisiejszy PR nie ma wiekszego znaczenia. Są z reszta różne teorie na ten temat. Żadna nie ma logicznego uzasadnienia :) ani oficjalnego stanowiska ze strony Google. Jednak fakt pozostaje faktem, że Googlarka nadal nadaje stronom PR. I choć nikt do końca nie wie po co, to jednak PR jest utrzymywane. Z własnego doświadczenia wiem że jeśli linkują do Ciebie strony o wysokim PR np. 4, czy 5 to masz realną szanse w najbliższej aktualizacji PR dostac wysokie PR czyli najczęściej PR-4 Czy jednak warto? Decyzja należy do Ciebie. Na ogół linki ze stron o wysokim PR nieco kosztują, a mam niemal pewność że nie przynoszą żadnych korzyści, poza właśnie wyższym PR, ktore nic nie daje oprócz może satysfakcji właściciela strony :)
nigra^S
2006-09-30 21:11
https://www.jantar2005.pl podałeś mi tą stronę, niewiem co jest, ale pisze "Niemożna wyświetlić strony"
pomijajac, ze dyskusja jest totalnie poza tematem przypomne iz opensolution.org ma PageRank 4-5 a katalog stron jest darmowy wiec jesli macie strony oparte o nasze narzedzia to mozecie sie za darmo rozreklamowac w naszym katalogu.
nigra^S
2006-09-30 22:12
jaki jest adres do katalogu?
nigraS
nigra^S
2006-09-30 22:37
ok znalazłem katalog, czy jest spolszczenie do Quick.Cart.Loaded_v1.4.zip?
nigraS
nigra^S
2006-09-30 22:45
jak do pliku pl.php wklejam kod, który podał mi jantar, to pojawia mi się komunikat
"Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/frutek/domains/nigras.flader.pl/public_html/lang/pl.php:264) in /home/frutek/domains/nigras.flader.pl/public_html/plugins/basketSummary/basketSummary.php on line 15"
a jak ustawiam na język angielski to wszystko jest w pożądku.
...mój bład z tym https bo oczywiście musi być http://www.jantar2005.pl
Spolszczenie do Loaded1.3 i 1.4 i do 1.4 fat używam to samo jak tu podałem. Moze wreszcie odpowiesz na pytanie które Ci powyzej zadałem odnośnie linii 264??? w pliku pl.php
...w pliku pl.php spróbuj jeszcze na samym koncu czyli w linii 264 dodać
<?php // plugins ?>
ja tego naprawdę nie mam i mi działa we wszystkich wersjach, ale cuda sie zdarzają :) To jest fragment kodu który jest w wersji angielskiej ale takze w oryginalnej Q-C 1.3 i 1.4 z opensolution.org wiec jak Ci to nie pomoże to juz tylko na TWÓRCÓW mozesz liczyć.
Zastanawia mnie jeszcze dlaczego najpierw coś mieszasz w kodzie sklepu (o czym swiadczą pozmieniane wielkości czcionek) a potem chcesz to uruchamiać i spolszczać. Może zrób odwrotnie.
Co do reklamy w Katalogu, to oczywiście tam mam to co bedzie działać na stałe, a te testowe to chyba nie ma sensu zaśmiecać katalogu, bo sam sie czasem wkurzam jak chcę popatrzyć co inni maja porobione, a tam nie ma stronki.