Warning: session_start() [function.session-start]: open(/tmp/sess_41c7562f

mameo7

2010-04-29 11:43

Warning: session_start() [function.session-start]: open(/tmp/sess_41c7562f6fbe0821f16c61b7b8ba6b08, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /index.php on line 7

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /index.php:7) in /index.php on line 7

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /index.php:7) in /index.php on line 7

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /index.php:7) in /index.php on line 20

Wyskakuje mi następujący błąd, i na surowej wersji QC i na edytowanej, nie wiem co mogę z tym zrobić, byłbym wdzięczny za wszelaką pomoc !

QC v3.5

» Quick.Cart v3.x

mameo7

mameo7

2010-04-29 12:24

www.arawaza.home.pl

mameo7

Makaron

2010-04-29 15:51

Strona prawdopodobnie działała wcześniej już na innym serwerze. Spróbuj przenieść katalog 'tmp' z tamtego serwera (również jeśli to localhost) do głównego katalogu serwera home.pl. Możesz również przeczytać to: http://opensolution.org/Quick.Cart/docs/?id=tips#jak_przechowywac_sesje_w_katalogu_sklepu

mameo7

2010-04-30 00:58

dzięki za odpowiedz

tak więc, jesli chodzi o opcje z 'jak przechowywać sesję w katalogu sklepu' nic nie daje, problemy pozostają te same...

a co do opcji z folderem tmp to na serwerze testowym czy tez na home.pl gdzie mam stronki nie mam folderu tmp o którym mówisz, możesz mnie bardziej pokierować?

kolega ma konto na hosting na home.pl i stronkę tam wrzucaliśmy dawno temu i nie było tego typu rzeczy, czy to może mieć coś wspólnego z hostingiem? czy to wina przechowywania sesji?

Makaron, wielki z Ciebie człowiek

Makaron

2010-04-30 08:47

Sam mam hosting na home.pl i wiem, że zawsze pojawiają się tego typu problemy. Folder tmp domyślnie przechowuje sesje i powinien on się znajdować w głównym katalogu hostingu (nie w katalogu zainstalowanego skryptu) i powinieneś go przenieść na nowy serwer, w tym wypadku na home.pl (przynajmniej ja tak postępuję i zawsze się udaje). Gdzie wcześniej znajdowała się strona?

mameo7

2010-04-30 11:42

stronka wcześniej znajdowała się na www.mameo7_kamikaze.prv.pl
nadal tam jest cały silnik, tylko graficznie inna, to była testówka. Tam tych błędów nie ma...

Wczoraj po odczytaniu Twojej odp szukałem tmp na ftp.prv.pl no takie coś tam nie istnieje.
Hosting na home.pl to nie mam żadnych folderów innych po za QC dlatego nie moge doszukać sie nigdzie tmp. folder tmp istnieje odrazu z hostingiem sam? Czy QC tworzy go ze skryptu?jeśli chodzi o te sprawy jestem totalnie zielony, zawsze zajmowałem się oprawą strony a nie jej umieszczaniem :P.

podziękował

mameo7

2010-04-30 11:51

drogi makaronie, wszystko działą jak należy, skopiowałem pliki sesji z folderu 'Sesje' (z localhosta, korzystałem z Krasnala) utworzyłem folder tmp i wkleiłem, wszystko działą jak należy !

koszyk, formularze, mail etc

pieerwsza rada była właściwa, dzięki wielkie!

podziękował

Klenio

No avatar

2010-05-24 17:27

Makaron to co napisałeś wyżej:

"http://opensolution.org/Quick.Cart/docs/?id=tips#jak_przechowywac_sesje_w_katalogu_sklepu"

U mnie nie zadziałało. To znaczy dodanie tej linii do pliku general.php nic nie zmieniło. Za to jak dodałem linię:

ini_set( 'session.save_path', 'files/sessions/' );

do plików index.php oraz admin.php to wszystko działa na home.pl jak należy.

arnev

2013-05-29 09:32

witam, wracam do problemu.
ostatnio testujemy nowe serwery do przeniesienia już dosyć robudowanej strony / sklepu i nic z powyższego nie pomaga.
folder sessions utworzony, coś się już do niego zapisuje, ale komunikat nadal widnieje, wpis w config'u i index'ie też go nie zlikwidował.
nowy testowany serwer jest na nazwa.pl, ale u innej firmy także pojawiał się ten sam problem.

coś się nowego mogło w tym temacie pojawić?

dzięki i pozdr.

arnev

Do góry
o nas | kontakt