Błąd 406 Not Acceptable

konrade

2013-09-17 12:07

Witam,

Jakiś czas temu pojawił się problem z edycja większości stron i dodawaniem plików.
Oto błąd:
"Not Acceptable

An appropriate representation of the requested resource /admin.php could not be found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request."

Prosiłbym o jakieś wskazówki, które pomogą mi rozwiązać problem.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

» Quick.Cart v6.x

Konrad

selekcjoner

2013-09-17 12:12

A potrafisz zalogować się do panelu administracyjnego? Bo piszesz "z edycja większości stron i dodawaniem plików". Czyli jedne strony można edytować, a inne nie?

simlution.org

konrade

2013-09-17 12:23

Dzieki za odpowiedz :)

Tak, z logowaniem i wiekszościa operacji nie mam problemu. Problem występuje tylko tylko przy edycji niektórych stron/podstron i dodawaniem do nich plików.
Zauważyłem również, że na jednej ze stron w SEO pojawiły się takie napisy: (kolejno w Tytuł strony, itp...)
"Nam elementum
Litora torquent
Sed imperdiet placerat quam. Pellentesque ut ipsum. Nulla elementum, nisl in pellentesque condimentum, ligula nisi nonummy augue, sit amet ornare tellus libero sed risus
Suspendisse mauris enim, semper feugiat, auctor placerat, sodales eu, felis"

Konrad

selekcjoner

2013-09-17 12:35

Ten tekst to przykładowy opis tzn. http://pl.lipsum.com/
Zobacz czy problem występuje też w innej przeglądarce. Na stronie gdzie jest błąd spróbuj zmienić np. tylko jedną literę, albo wyczyść tekst na próbę.
Rozumiem, że masz wersję darmową?

simlution.org

konrade

2013-09-17 12:43

Tak przypuszczałem, że to może być przykładowy opis, ale wcześniej go nie było.
Wersja darmowa, na chromium, ie i firefox występuje ten sam błąd. ;(

Konrad

selekcjoner

2013-09-17 13:04

Trudno powiedzieć...
Zmieniałeś może serwer ostatnio?
Wklejasz jakiś tekst specjalny?
Masz na serwerze plik .htaccess?

simlution.org

konrade

2013-09-17 13:19

Serwer od początku istnienia strony jest ten sam. Problem występuje również jak usuwam jakiś tekst, więc to nie będą znaki specjalne.
Z serwerem łącze się przez filezille i nie widzę tam tego pliku.

Konrad

selekcjoner

2013-09-17 13:54

A to jest rozbudowana strona czy całkiem nowa?
Może spróbuj wgrać czystego Quick.Cart v6.x do innego folderu i potestuj czy tez taki błąd występuje.
Trochę dziwne, że jak mówisz tych opisów tam nie było i nagle same się pojawiły..
Jakiego edytora używasz? Zwracasz uwagę, żeby zapisywać w UTF8?

simlution.org

konrade

2013-09-18 13:31

Strona istnieje już troszkę czasu, wiec wgrywanie czystego Quick.Cart chciałbym uniknąc. NotePad++, tak.
(Co do tych napisów to tak mi się wydaje, ale możliwe też jest, że dopiero teraz zwróciłem na to uwage)
Niestety dalej nie wiem, co mam zrobic;/ Masz może jeszcze jakieś pomysły? Może problem nie leży po stronie Quick.Cart, lecz serwera?

Konrad

selekcjoner

2013-09-18 13:41

Napisałem - wgraj czystego do innego folderu a nie nadpisuj stronę. (czyli np. tworzysz folder TEST/ a potem odwołujesz się do niego poprzez domena.pl/TEST :)
W sumie problem jest po stronie serwera, ale jest wywoływane poprzez stronę. Teraz pytanie dlaczego.
Jeśli nie wklejasz jakiś specjalnych treści, nie masz podejrzanych skryptów dodanych do strony i zaczęło się to dziać "nagle" to skontaktuj się z administratorem serwera.
Możesz jeszcze pobrać czysty skrypt dokładnie takiej wersji jaką masz i podmień plik admin.php.

simlution.org

Do góry
o nas | kontakt