Topic: [pl] Problem z galerią
|
|
|
euphoria-art
2012-01-19 09:49:38
Votes: 0
|
a no faktycznie, a te przesuniecie lewego zdjęcia nie da się załatwić spacją czy enterem, pustą linijką z góry?
-------------------------------------------------------
www.ObrazyGaleria.pl - galeria obrazów
|
|
Jupraw
2012-01-19 10:06:20
|
Niestety, chyba nie. Teraz bawiłem się ze zmianami ustawień na swojej stronie i błąd ten nie wystąpił - czyżby go nie było? Już sam baranieje przy tych zmianach, które dokonywałem.
|
|
euphoria-art
2012-01-19 10:10:05
|
fotki wchodzą na na napis Galeria w zakładce Galeria
|
|
euphoria-art
2012-01-19 10:12:32
|
trzeba by było jakos pokombinowac i ten napis podnieść, jakąś spacje na sztywno tam wrzucić
|
|
Jupraw
2012-01-19 11:22:33
|
Faktycznie, występuje to w Chrome. W innych przeglądarkach mam OK. Później coś pokombinuję.
|
|
Jupraw
2012-01-19 12:01:07
|
Musiałem wyrzucić jednak $sTxtSize Wszystko wróciło do normy, jednocześnie w IE w widoku zgodności było przesunięcie z tytułem strony i tekstem, a po tej zmianie jest OK. Mało kto używa zmianę wielkości czcionki, dlatego też z tego można zrezydnować, tym bardziej, że podane rozwiązanie jest chyba teraz najlepszym w temacie galerii.
|
|
Jupraw
2012-01-19 13:20:42
|
Pytanie i prośba do kolegów z OpenSolution. Czy w czasie wstawiania zdjęć poprzez ikonę w ckeditor, przy wyborze: Właściwości obrazka/Hiperłącze/Obiekt docelowy moglibyście dodać opcję otwierania rel="lightbox-page", ew. gdzie podrzebać, aby to dodać.
|
|
Jupraw
2012-01-19 17:00:39
|
Tym, którzy używają funkcję zmiany wielkości czcionki polecam rozwiązanie:
<!-- BEGIN CONTAINER --> <div id="page"> $aImages[3] $aImages[1] $sTxtSize <h1>$aData[sName]</h1> <div class="content" id="pageDescription">$aData[sDescriptionFull]</div> $sPages $sFilesList $aImages[2] $aImages[4] $sSubpagesList </div> <!-- END CONTAINER -->
|
|
|
|
|